10 Eylül 2009 Perşembe

Histeri


Orjinal adı ''The Children'' olan filmimizin tanıtım cümlesi de çok ürkütücü ; '' Bu dünyayı onları siz getirdiniz ama onlar sizi göndermeye kararlı ''.


Noel'i beraber geçirmeye karar veren iki aile çocuklarını da alıp dağ evinde toplanırlar. Eve gelmeleriyle, Pauline isimli ufaklık kusmaya başlar, kendisini kötü hissettiğini söyler ve tüm gece çok garip davranışlar sergiler. Ertesi gün herkes kışın tadını çıkartıp oyunlar oynarken bir anda başlarına çok büyük bir felaket gelir. Pauline'nin oynadığı kızak eniştesinin ölümüne sebep olur. Herkes için güzel tatil günü cehenneme dönüşmüşken, evdeki diğer ufaklıklar da teker teker kusmaya başlarlar ve olaylar gelişmeye başlar. Ufaklıkların hepsi, enfeksiyon kapmışlardır ve bu enfeksiyon yüzünden gözlerini kırpmadan, kendi anne babalarını teker teker öldürmeye kararlıdırlar.

Filmin başından sonuna kadar tansiyon hiç düşmüyor, ufaklıkların oyunculuğu da gerçekten göz doldurucu. Bir annenin kendi çocuğunu bir diğer çocuğu ölmesin diye öldürüşüne şahit oluyoruz filmde. Bir yandan annenin bunalım hali, kendini bir canavar gibi hissetmesi, çocukların henüz 5-6 yaşlarından olmasından dolayı onları öldürmek yerine kendi ölümüne göz yumması gibi bir yandan insanın canını yakan bir çok sahne var ve bence gerçekten güzel bir iş çıkartmışlar. İzlemenizi kesinlikle tavsiye ederim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder