17 Nisan 2011 Pazar

Yaşamın Şifresi


Amerikan askeri olan Colter Stewens bir sabah hiç tanımadığı bir adamın kimliğinde uyanır. Hayatına dair neler olup bittiğini anlamaya çalışırken bir anda patlamak üzere olan ve Chicago'yu yok edecek olan bir bombayı durdurmak görevinde olduğunu öğrenir.

Amerikalı bilim adamı Dr. Rutledge "yaşam şifresi" isimli bir alet icad eder. Bu alet ölmüş insanların beyinlerine yaptığı inanılmaz yolculukla geleceği büyük ölçüde etkileyecektir. Colter Stewens bu aletin ilk kobayıdır ve patlamak üzere olan treni durdurma görevini üstelenmek zorunda kalmıştır. Fakat bunun yanında kendisine neler olduğunu, birliğinin nerede olduğunu ve neyin gerçek olup nelerin olmadığını da öğrenmeye çalışmaktadır. Bütün bunları yapması içinde sadece 8 dakikası vardır.


Yönetmenliğini Duncan Jones'un yaptığı Source Code benden çok güzel bir puan aldı. Film aksiyon gerilim tarzında ve eğer Inception ( Başlangıç ) filmin izlemiş ve beğenmişseniz Yaşam Şifresi'de sizden tam puan alacaktır.

Jake Gyllenhaal yine oyunculuğuyla filmde göz dolduruyor. Kim bu bombacı, kim, kim diye sorup duruyorsunuz film boyunca. Colter'ın sonunun ne olacağını düşünürken siniriniz bozuluyor ve sonunda da cidden kafa karışıklığı yaşıyorsunuz !

İzlemesi zevkli, sürükleyici, tansiyonunu hiç kaybetmeyen IMDB'den 7.9 gibi yüksek bir puan almış bu güzel filmi izlemenizi tavsiye ederim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder