5 Nisan 2011 Salı

Kan Kokusu


Bu hafta sizlere “ Somos lo que hay ” Türkçe’ye “Kan Kokusu” olarak çevirilen bir Meksika filminden bahsedeceğim. Filmin konusunun yamyamlık olduğunu öğrenince heyecanla izlemeye başladım ama tam bir fiyasko çıktı.

Bir mağazanın önünde ölü bulunan kimliği belirsiz adamın midesinden bir kadın parmağı çıkar ve iki polis bu dava ile para kazanacaklarını düşünerek peşine düşerler. Ölen adam Alfredo’nun babasıdır ve şimdi evin tüm yükü ona düşmüştür. Ritüelleri tamamlama, avlanma ve beslenme Alfredo’nun görevidir. Bu insan yiyen aile, her gece ava çıkmakta, farklı insanları eve getirip, ritüellerine göre kesmektedir. Fakat babalarının kaybından sonra yaptıkları dikkatsizlik yüzünden, deşifre olmak üzeredirler ve polisin dikkatini üzerlerine çekmişlerdir.

Meksika’lı yönetmenler ve Meksika filmleri beni her seferinde şaşkınlığa uğratıyor. Inarritu’nın filmi olan “Paramparça aşklar ve köpekler” filmini de sevmemiş, bir türlü güzel bir tat alamamıştım. Kan Kokusu’da benim için öyle bir şey oldu, hatta daha kötüsü. Bunun yanında “ Pan’ın Labirenti, Frida “ gibi harika filmleri çekenlerde Meksikalı yönetmenler.

Filmin başı güzel başlasa da, devamında tüm heyecanını kaybedip tansiyonu düşürüyor ve belirli bir süre boyunca tek düze, aile kavgalarını izlediğimiz boş bir şeye dönüşüyor. Ailenin kasvetini göstermek için kullanılan az miktarda ışık insanı rahatsız etmek amacıyla verilmiş olsa da, bence bu rahatsızlık sizi filmden soğutacak dereceye getirince kabak tadı veriyor.

Film hakkında söyleyebileceğim tek iyi şey cast seçiminin çok yerinde yapılmış olmasıdır. Oyuncuları gerçekten çok iyi seçmişler. Mesela anneleri o kadar basit bir kadın ki, resmen bu rol için biçilmiş diyorsunuz. Aynı şekilde evin iki oğlu olan Alfredo ve Julian tam birer serseri, Alfredo annesinin sevgisizliği ve babasının kaybıyla yok olmak üzere olan, Julian ise öfkesini kaba kuvvetle dışarı çıkartan gençler. Aslında söylemek istediğim şey, karakterler o kadar itici ki, sizi bir yandan inandırıyorlar olaylara.

Sonuç olarak, her zaman söylediğim gibi sinema göreceli bir kavramdır ama “ Kan Kokusu” bana göre zaman kaybıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder