6 Mart 2011 Pazar

The Kids Are All Right


Bu hafta sizlere önümüzdeki hafta vizyona girecek olan, 4 dalda Oscar Adayı olmuş, başrol oyuncularından Anette Benning’e Altın Küre Ödülleri’nde en iyi kadın oyuncu ödülü getirmiş olan, The Kids Are All Right isimli filmden bahsetmek istiyorum. Türkçeye 2 Kadın 1 Erkek olarak çevrildi.

Nic ve Jules yapay döllenme yoluyla iki çocuk sahibi olmuş, 18 yıllık evli lezbiyen bir çifttir. Nic, evin erkeği rolünü üstlenmiş, mükemmelliyetçi, çocukları Joni ve Laser’a son derece düşkün, eşini çok seven bir doktordur. Jules ise, çocuklar doğduktan sonra işinden ayrılmış, evde zaman geçiren, daha pasif hayat süren bir kadındır.

Bir gün 15 yaşındaki oğulları Laser, ablasından donör olan babalarını bulmasını ister. Çünkü Laser, babasını çok merak etmektedir. Başta buna pek olumlu yaklaşmayan ablası Joni, kardeşini kıramayıp yapay döllenmeyi yapan merkezi arar ve babasını sorar. Çocuklar şanslıdır, çünkü babaları Paul onlarla tanışmayı kabul eder ve böylece olaylar başlar.

Çocuklar babalarını çok severken, Nic ailesinin elinden gitmesinden çok korkmaktadır ve Paul’a durmadan diş biler. Fakat işler Jules için çok farklı bir hal almıştır..

Filmde, lezbiyen bir çift çok normalleştirilmiş, iki anneli çocuklar duruma çok alışmış bir şekilde gösterilmiş ama açıkcası bu beni hiç rahatsız etmedi. Aksine, aradaki bağ o kadar güzel işlenmiş ki, yer yer çok duygusallaştırabiliyor insanı. Annette Benning ve Julianne Moore bu film için biçilmiş kaftan olmuş resmen. İki usta oyuncu, o kadar güzel yaşatıyorlar ki filmi, ilgiyle izliyorsunuz. Ayrıca Mark Ruffalo’ya da filmde çok üzüleceksiniz.

Filmi izlerken, yönetmenin kadın olduğunu bilmiyordum. Film bittiği gibi söylediğim tek şey “bu filmin yönetmeni kesinlikle kadın” demek oldu ve baktığımda gerçekten de, The Kids Are All Right filmiyle Oscar’a aday olmuş Lisa Cholodenko olduğunu fark ettim. Çünkü filmin sonu kesinlikle feminist bir yaklaşımla bitmiş.

Daha fazla spoiler vermeden, Internet Movie Data Base (IMDB) sitesinden 7.3 gibi yüksek bir puan almış filmi, mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder