15 Şubat 2011 Salı

Aşk Tesadüfleri Sever


Özgür, baba mesleği olan fotoğrafçılık mesleğinde çok gelişmiş ve ünlü bir fotoğrafçıdır. Deniz ise güzel bir oyuncudur ve mesleğini çok sevmektedir. Bir gün erkek arkadaşının ailesiyle yemeğe gider fakat yemeğin gidişatı hiç te güzel olmaz ve sevgilisiyle kavga edip çıkıp gider. O sırada bir fotoğraf sergisine rastlar ve sergi açlışının kendi çocukluk fotoğrafı olduğunu fark eder.

Ertesi gün sergiye gider ve sergi sahibi Özgür ile tanışır. Özgür'ün çocukluk arkadaşı olduğunu öğrenen Deniz, erkek arkadaşıyla olan problemleri, Özgür'ün samimiyeti ve ilgisi yüzünden onunla yakınlaşır ve bütün bir hayatı 3 gün içinde inanılmayacak şekilde değişir..


Film hakkında çok fazla bilgi yazamadım çünkü ağzımdan çıkacak en ufak bir sözün spoiler olmasından korkuyorum. O kadar güzel bir filmdi ki, o kadar güzel işlenmişti ki her şey gerçekten tesadüfler bir insanın hayatında bu kadar olabilir mi ya da olsun ya benim hayatımda da olsun dedirten bir film.


Mehmet Günsür ve Belçim Bilgin o kadar tatlı bir çift olmuş ki, Belçim Bilgin meğer öyle güzel bir oyuncuymuş ki, bugüne kadar neredeydin dedirtti :)


Yalnız anlamadığım bir şey, neden film Mehmet Turgut'un hayatı etrafında geçmiş. Özgür'ün hayatı, Mehmet Turgut'un hayatı resmen. Foto Turgut, Mehmet Turgut'un babasının Ankarada'ki studyosuymuş. Özgür'de baba mesleği ile fotoğrafçı oluyor ve evindeki bütün fotoğraflar Mehmet Turgut'a ait :) Filmin fotoğraflanması Mehmet Turgut tarafından yapılmış anlaşılan ama kendisi de çok sağlam reklam yaptı anlaşılan film ile. Sergide de küçük bir rolü vardı hatta. Tam bir figürasyon olarak :)


Son olarak filmin en can alıcı noktasından bahsetmek istiyorum ki, soundtrackleri. Gerçekten bugüne kadar izlediğim filmler içerisinde, soundtrackleri bu kadar güzel oturtmuş, bu kadar yerli yerinde şarkı seçimi yapmış, insanı şarkılarıyla ağlatabilen çok az film gördüm. Şebnem Ferah'tan tutun, Müslüm Gürses'e Teoman'a TNK'den Mehmet Günsür'ün kendi güzel sesine kadar, her şey o kadar yerli yerinde olmuş ki, gözyaşlarıma ben bile engel olamadım.


Netice itibariyle düşünmeden gidin diyebilirim size. Hatta hiç beklemeyin hemen gidin. Sevgiliyle giderseniz birbirinizin kıymetini anlarsınız, arkadaşla giderseniz, aranızda bir şeyler varsa duygular açılabilir, yalnız giderseniz bol bol ağlayıp bir sevgili ararsınız. Hadi iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder