17 Ocak 2011 Pazartesi

68. Altın Küre Ödülleri



Bildiğiniz üzere dün gece Cnbc-e den izlediğimiz 68. Altın Küre Ödülleri, sahiplerini buldu. Beverly Hills, California'da Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen geceye, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in hayatını anlatan, "The Social Network" isimli film damgasını vurdu. Ama işte bu damga vurma olayı benim biraz garibime gitti açıkcası. En iyi yönetmen, en iyi yapım, en iyi beste ve en iyi senaryo olmak üzere 4 dalda ödülleri topladı Sosyal Ağ. Ama mesela, en iyi senaryo dalında rakiplerinden bir tanesi The Inception - Başlangıç-'ın yazarı Christopher Nolan'dı. Başlangıç gibi zeka örneği bir senaryoya ödül gelmezken, bir biyografi senaryosuna nasıl en iyi senaryo ödülü verebildiler, bana pek anlamlı gelmedi. Ama en iyi yönetmen ödülünü alırken, göğsünü gere gere aldı, sonuçta David Fincher çekti :)

En iyi erkek oyuncu ödülünü The King's Speech filmindeki rolüyle Colin Firth aldı ki, bu zaten bekleniyordu. The King's Speech filmi de yakında sitemizde yer alacak.

En iyi kadın oyuncu ödülü, günlerdir yırtındığım, eğer olmazsa, tüm ödüller iptal edilsin arkadaşım! diye kendi kendime kızdığım, muhteşem oyunculuğu ile herkesi kendine hayran bırakan, benim film boyunca ağzım açık izlememe sebep olan, Natalie Portman, Black Swan - Siyah Kuğu - filmi ile aldı. İzlemeniz ısrarla tavsiye edilir :)




Bunun yanında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü, "The Fighter" filmindeki rolüyle, Christian Bale aldı. - Yakışır !

En iyi yardımcı kadın ödülünü ise, yine aynı filmdeki rolüyle Melissa Leo kazandı.

Komedi dalında en iyi film ödülü, "The Kids Are All Right" filmine giderken, bu alandaki en iyi erkek oyuncu ödülüne "Barney's Version" filmindeki oyunculuğuyla Paul Giamatti, en iyi kadın oyuncu ödülüne "The Kids Are Allright" filmindeki rolüyle "Annette Bening sahip oldu.

En iyi animasyon filmini, "Toy Story 3" - Oyuncak Hikayesi 3 aldı. Kesinlikle hak ettiğini düşünüyorum! :)

En iyi yabancı film ödülünü Danimarka aldı, "In a Better World" isimli bir filmle.

Son olarak da, en iyi orjinal film müziği, ‘‘You Haven‘t Seen the Last of Me‘‘ filminde yazdığı parçayla Diane Warren'a gitti. Filmimiz ise, "Burlesque

Drama dizisi dalında en iyi kadın ve erkek oyuncular da şöyle oldu,
Steve Buscemi - Boardwalk Empire dizisi ile en iyi erkek oyuncu ödülünü,
Katey Segal - Sons of Anarchy dizisi ile en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.

En iyi drama dizisi ödülünü de, Boardwalk Empire dizisi aldı.

Komedi - Müzikal dalında en iyi dizi ödülü Glee dizisine gitti kii bence de hak etti kendileri :)

Komedi - Müzikal dalında en iyi kadın oyuncu ödülü, The Big C dizisi ile Laura Linney'e giderken, en iyi erkek oyuncu ödülü ise, The Big Bang Theory'nin komik dehası Shelton'a, Jim Parsons'a gitti :)

Dizilerde en iyi yardımcı erkek ve yardımcı kadın ödülleri Glee dizisinin yıldızları, Chris Golfer ve Jane Lynch'e gitti.

En iyi mini dizi : Carlos

Mini dizi dalında en iyi erkek oyuncu You Don't Know Jack filmi ile, Al Pacino'nun oldu. Al Pacino ödülü almaya çıktı, herkese teşekkürlerlerini ilettikten sonra, çocuklarına ve kız arkadaşına teşekkür etti. Ah dedim amca, sen nasıl bir karizmasın :)

En iyi kadın oyuncu ödülünü ise, Temple Grandin mini dizisindeki rolü ile, Claire Danes aldı.
Temple Grandin gerçekten su gibi ödül toplayan bir proje oldu. Temple Grandin kadar önemli bir kadının hayatını filme almak gerçekten yapılan en iyi işlerden birisi olmuş. Bütün ödül törenlerinde Temple Grandin'in de orada, onların yanında olduğunu görebilirsiniz. Her seferinde kadroyu yalnız bırakmıyor, onları desteklemeye devam ediyor. Şu linkten Temple Grandin'in yaptığı olağanüstü işlerden ve Otizm hakkında bilgi edinebilirsiniz, edinmelisiniz:)



  • Eveet, bütün ödüllerimiz bu kadar :)

  • Birazda geceden bahsedelim, en azından benim izlediklerimden aktarayım biraz size.

  • Robert Downey Jr, çıktı bir ara, ödül vermek için. Nasıl bir karizması bir ukalalığı var, tahmin edemezsiniz :) Aday tüm oyuncuların kendisiyle bir şeyler yaşadığını iddia edip salondakileri güldürdü falan, gözünde gözlükler, elleri cebinde, aaah! dedirtti salondaki kadınlara, eminim ki! :) - Keşke hepinize verebilsem, yani şey, ödülü verebilsem. Tam burada, bu salonda, eşimin önünde, ödülü verebilsem! tarzında konuşarak Angelina Jolie'yi, Emma Watson'u falan bayağı güldürdü :)

  • The Tourist adaylığı da vardı. Bence gereksiz bir adaylıktı. Zira, ödül de alamadı. Ama Angelina Jolie - Brad Pitt çifti ve Johnny Depp oturuyorlardı salonda :)

  • Helena Bonhem Carter, The King's Speech'deki rolü ile oradaydı vee tüm güzelliğiyle oturuyordu.

  • Bir de, jüri üyesi olan Robert De Niro , hayat boyu başarı ödülü aldı.

  • Nicole Kidman - Keith Urban çifti bir masada, arkalarında Bruce Wills, yan masada Megan Fox, arkada Eva Longaria oturuyor, baya harika bir ortamdı, insan çok kıskanıyor!! :)
  • Neyse, Oscar'ın habercisi sayılan Altın Küre Ödülleri bu şekilde sahiplerini buldu dün gece. Oscar Ödülleri adayları da, 25 Ocak'ta açıklanacak ve 27 Ocak'ta sahiplerini bulacak. Onların da kritiğini yaparız burada :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder