25 Ekim 2009 Pazar

Kanalizasyon




Galasına davetiyem olduğu halde gidemediğim, dün gece izlemeye fırsat bulabildiğim Okan Bayülgen'den günümüz televizyon programlarını hicveden güzel bir komedi.


İmdat ( Okan Bayülgen ) ,tüm hayatını televizyon izlemeye adamış, Kanal İ 'nin camlarını silen bir temizlik elemanıdır. Ne zamanki sıra Genel Müdür'ün odasına gelsin, kafasını televizyondan çeviremez ve her seferinde Genel Müdür Berk'den( Hakan Yılmaz) azar yer.

Televizyon reytinglerinin yerlerde süründüğünü gören kanalın sahibi Servet Bey ( Hakkı Devrim ) Berk'e bu rezilliği düzeltmesi için sadece 1 ay verir. Bunun üzerine kolları sıvayan Berk'in aklına bir fikir gelir. İmdat'ı televizyonun karşısına oturtur ve bütün gün onun nelere güldüğünü, hangi programlardan etkilendiğini takip eder. Kendi kanallarının formatını, İmdat'ın beğendiği programlara göre düzenler ve reytinglerin bir anda tavan yaptığını görür. Fakat bu düzenbazlığı ortaya çıkınca kovulan Berk'in yerine süpriz bir şekilde temizlik işçisi İmdat getirilir. Olay böyle olunca işler çok değişir :)

Kim beş yüz tokat ister'den tutun, Tuvaletteyiz, Boş musun dolu musun, Yüzüne tükürülecek adam, Hayvanım olur musun?, Uzun Eşşek gibi bir çok enteresan ve komik program yayınlamaya başlayan İmdat sayesinde Kanal i Türkiye'nin en çok izlenilen progamı haline gelir. Fakat acaba İmdat bu güzel rüyadan ne zaman uyanacaktır?


Günümüz programlarına çok güzel dokundurmuş Okan Bayülgen. Ayrıca canlandırdığı karakter o kadar tatlı, o kadar saf, o kadar sevimli bir karakter ki izlerken içinizde İmdat'a karşı büyük bir sempati uyanacak :)

Filmde yok yok.. Metin Uca, Ahmet Çakar, Esra Erol, Zerrin Özer, Erol Büyükburç, Medyum Memiş ve adını unuttuğum daha nice kişi :)

Sonuç itibariyle, gözümüzün birazcık açılması için izlememiz gereken, hem güldürüp hem öğreten çok güzel bir film olmuş :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder