31 Ocak 2009 Cumartesi

Alacakaranlık | Twilight


Vampirler, oldum olası en çok ilgimi çeken -hatta tek bile diyebiliriz - fantastik karakterlerdir. Vampirlerle ilgili filmler olsun kitaplar olsun çoğunu izlemişimdir/okumuşumdur. Hala da öyle devam eder. Fazla çekici geliyor vampirler bana ve karşımızda da harika, aşk kokan bir vampir filmi var, Twilight nam-ı değer Alacakaranlık. Stephanie Meyer isimli süper hatun tarafından kaleme alınan Alacakaranlık, bu sene de beyaz perdeye aktarıldı. Yazar kitabı seri haline getirip, Yeni ay ve Tutulma'yı da okuyucuların beğenisine sunarken, 4. kitabı da şu anda yazmaktaymış.
Filme gelince, Cullen ailesi Washington'un Forks kasabasında yaşayan büyük bir ailedir. Phoneix'te annesi ile yaşayan Bella'da Forks'a babasının yanına taşınmak zorunda kalmıştır. Okulun ilk günü Cullen'lar gözüne çarpar fakat Bella tüm okulun gözüne çarpmıştır. Biyoloji dersinde sadece Edward Cullen'ın yanında boş koltuk olduğundan oraya oturan Bella, Edward'ın hiç de arkadaş canlısı olmayan tavrı ile karışlaşır. Zamanla gelişen olaylar, Cullenların aslında vampir olduğunu fakat sadece hayvan avlayan bir tür olduklarını açığa çıkartır. Edward vampir bile olsa, Bella ona geri dönüşü olmayacak şekilde aşık olmuştur ve bu aşkın karşılığını almadan da Edward'ın peşini bırakacak gibi değildir.. Kitap ile neredeyse birebir örtüşmüş bence film. Arada tabi ki bazı yerleri atmış, bazı yerlere de ekleme yapmışlar ama en azından benim hayalimde canlandırdığım her şey beni şaşırtmadan filmde karşıma çıktı. Eğer vampir filmleri ilginizi çekiyorsa, izlemenizi tavsiye ederim.Van Helsing kadar heyecanı,adrenalini kesinlikle beklemeyin ama hem eğlenceli hem heyecanlı güzel bir film izleyeceğinizi söyleyebilirim.

5 yorum:

  1. vampir filmlerine farklı bir bakış açısıyla yaklaşılmış.Bence AŞK bu filme çok iyi gitmiş..

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle süper bir film izlemenizi tavsiye ederim edward'a(robert pattinson)aşık olacaksınız film siper kadro süper gercekten 10 numara bir film...

    YanıtlaSil
  3. evet birde kesinlikle filmin devamı olmalı bunuda sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. Filmin devamı cok yakında geliyor zaten
    ,Twilight New moon ismi ile.

    İ.G.T.

    YanıtlaSil
  5. önce filmi izledim güzeldi ama kitap muhteşem

    YanıtlaSil